11.10.12

Pasta jajeczna i kanapki z łososiem i kiełkami

Pasta jajeczna, najprostsza na świecie, ale  kilka dodatków sprawi, że śniadanie stanie się prawdziwą ucztą:) Polecam.




Pasta jajeczna

Składniki:

  • 3 duże jajka ekologiczne (L)
  • 1/2 pęczka szczypiorku 
  • szczypta soli i pieprzu świeżo mielonego
  • 2 łyżeczki ulubionego majonezu ( u mnie Kielecki)
  • 1 łyżeczka jogurtu greckiego 

Sposób przygotowania:

  1. Jajka gotujemy na twardo (np. ok. 7 min od momentu zagotowania się wody, na małym ogniu pod przykryciem)
  2. Szczypiorek myjemy, siekamy drobno.
  3. Majonez łączymy z jogurtem, dokładnie mieszamy. 
  4. Ugotowane jajka, obieramy i dokładnie rozdrabniamy przy pomocy widelca, doprawiamy solą i pieprzem, wlewamy jogurt z majonezem, mieszamy.
  5. Na koniec wrzucamy szczypiorek i ponownie dokładnie mieszamy. 

Pasta jest gotowa, teraz  tylko od nas zależy, co jeszcze położymy na kanapkę.

Ja proponuję, kanapki z pastą, plastrem wędzonego łososia i kiełkami rzodkiewki:) Smacznego!



2 komentarze:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...